? Veelgestelde vragen | FAQ

Veelgestelde vragen | FAQ

Zit je met vragen? Dat is niet gek! Een stage in het buitenland is ook niet zomaar wat.

Op deze pagina hebben wij de meest voorkomende vragen voor je op een rij gezet en beantwoord.
Mocht jou vraag na het lezen van de vraag en antwoorden nog niet beantwoord zijn, neem dan contact met ons op en wij zullen je vraag beantwoorden.

 

Q : Wanneer moet ik mij inschrijven voor een stage?

A: Hoe eerder jij je aanmeldt, hoe beter. Soms kan het regelen van een stage slechtst een aantal weken duren, maar hier kunnen we geen garantie op geven. Het is verstandig om je 5 maanden van te voren in te schrijven, zeker voor specifieke studierichtingen. Dit zorgt ervoor dat wanneer de stage geregeld is, je genoeg tijd over hebt om je voorbereidingen te treffen. Het heeft echter geen zin om je een jaar van te voren in te schrijven voor een stage, bedrijven zoeken over het algemeen zo´n 5 maanden van te voren een stagiair(e).

Q: Hoe lang duurt het voor StageInDubai.nl om alles te regelen?

A: Om alles te regelen heeft Stage in Dubai minimaal een periode van 2 maanden nodig. Dit heeft onder andere te maken met het organiseren van een geschikte stageplaats en zelf zul je, afhankelijk van de pakketkeuze, jouw vliegticket, verzekering en accommodatie moeten regelen.

Q: Kan StageInDubai.nl ook afstudeerplaatsen regelen?

A: Ja, wij regelen ook afstudeerplaatsen en duo stages. Wel raden wij altijd aan dat je ons zo goed mogelijk voorziet van al jouw wensen op het inschrijfformulier.

Q: Is het ook mogelijk om voor kortere periodes stages te laten regelen door StageInDubai.nl?

A: Jazeker, de minimale periode is 1 maand, maar houd er rekening mee dat de kans klein is dat we je een geschikte stageplek kunnen bieden. Veel bedrijven gaan liever een langere stage-overeenkomst aan.

Q: Stel: het bevalt mij niet op mijn stage of het werk is niet van voldoende niveau, wat kunnen we daar aan doen?

A: StageInDubai.nl doet haar uiterste best een zo goed mogelijk match te vinden tussen stagiair en stagebedrijf. Vanaf het moment dat er een stagebedrijf gevonden is brengen wij communicatie tot stand tusse stagiair en stagebedrijf zodat belangrijke zaken vooraf besproken kunnen worden. Vergeet echter niet dat een stage in het buitenland altijd een beroep doet op flexibiliteit en creativiteit aan beide zijden. Dat is nu juist een van de redenen waarom een stage in het buitenland zo bijzonder waardevol is. Indien de problemen niet opgelost kunnen worden tussen werkgever en stagiair, gaat StageInDubai.nl op zoek naar een vervangend bedrijf.

Q: Wat kost het mij als jullie geen stage kunnen vinden of het sluit niet aan bij mijn opgegeven eisen?

A: Als wij geen stageplaats voor je kunnen vinden of de aangeboden stageplekken voldoen niet aan de gestelde eisen dan krijg je van ons netjes de borg van de aanbetaling terug. De enige kosten die je dan kwijt bent zijn de € 50,- administratie kosten die worden ingehouden.

Q: Is een stage gegarandeerd na mijn inschrijving?

A: We kunnen geen 100% garantie geven. Onze doelstelling is om alle studenten te plaatsen die zich aanmelden. Wij houden daarbij rekening met jouw persoonlijke wensen en je opleidingseisen. Het is daarom belangrijk dat je altijd vooraf aan ons de deadline doorgeeft voor wanneer je stageplaats geregeld moet zijn. Daarnaast is de persoonlijke instelling en motivatie van de stagiair van groot belang. Waar een wil is, is een weg.

Q: Hoe zit het met stagevergoedingen?

A: Deze zijn in principe mogelijk, maar de precieze hoogte hangt af van het stagebedrijf, alsmede de functie/verantwoordelijkheden en jouw stage-opdracht. StageInDubai.nl helpt je overigens graag in de bemiddeling.

Q: Wanneer moet ik de betaling(en) aan StageInDubai.nl doen?

A: De eerste aanbetaling vindt plaats voor het zoeken van de stage en bedraagt 25% van de totale pakketsom, inclusief 50 euro administratiekosten. Nadat we deze betaling hebben ontvangen gaan we aan de slag met jouw documenten en de stagezoektocht. De resterende betaling van het pakket vindt plaats nadat het stagecontract opgemaakt is.

Q: Waar moet ik in Dubai als Nederlander rekening mee houden?

A: Cultuur! En dat is heel breed. De Verenigde Arabische Emiraten is een islamitisch land met eigen tradities en culturele normen en waarden. Je hoeft als vrouw bijvoorbeeld geen hoofddoek te dragen, maar wordt wel geacht je respectvol te kleden en gedragen. We hebben prachtige stranden, waar je gewoon in bikini kan gaan zonnen en zwemmen, maar het is “not done” om in strandkleding over de boulevard te paraderen. Als man zijnde word je ook geacht je respectvol te kleden en te gedragen. Wat voor kledingvoorschriften geldt, geldt zeker ook voor alcohol. Het nuttigen van alcohol is alleen toegestaan in hotels en uitgaansgelegenheden. Het consumeren van bijvoorbeeld een biertje op straat is streng verboden!

Q: Is het wel veilig in Dubai?

A: Dubai is één van de veiligste plaatsen ter wereld. Criminaliteit komt nauwelijks voor. Binnen de hele Midden-Oosten problematiek hebben de Emiraten altijd een neutrale positie ingenomen waardoor Dubai en de Emiraten niet betrokken zijn bij conflicten met buurlanden, met Amerika of Europa. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je goed op zult moeten letten: bijvoorbeeld het gebruik van drugs is ten strengste verboden. Het in het bezit hebben van het kleinste beetje drugs kan al jaren gevangenisstraf opleveren.