? Stappenplan

Stappenplan

Visa, huisvesting, (afstudeer)stage...

Wellicht duizelt het je van alle informatie! Begrijpelijk, want bij een periode in het buitenland komt inderdaad heel wat kijken. Toch houdt StageInDubai.nl het zo eenvoudig mogelijk. Door middel van ons stappenplan komen we, samen met jou, altijd tot een goed eindresultaat: een passend pakket, leerzame stage en een geweldige tijd in Dubai! 

 

Inschrijven (gratis)

Je bent er uit en wil jou stageperiode laten plaatsvinden in een van de snelst groeiende steden ter wereld; Dubai. Via onze website www.stageindubai.nl vul je het inschrijfformulier in en upload je jou CV en motivatiebrief in het Engels. Aanmelden kan ook via ons emailadres. Stuur een email naar aanmelden@stageindubai.nl. Pas wanneer wij alle gegevens van je hebben wat betreft het inschrijven kunnen we verder met stap 2.

QuickScan

Nu we jouw inschrijving hebben ontvangen gaan wij aan de slag en voeren een quickscan uit; dit houdt in dat we jouw CV, motivatiebrief en opleidingseisen doornemen en een inschatting maken of er geschikte stagemogelijkheden zijn binnen jouw studierichting in Dubai. Als de uitkomst van de quickscan positief is, sturen we jou een vrijblijvend voorstel inclusief een prijsopgave.

Je gaat akkoord & Aanbetaling

In geval je akkoord gaat met ons voorstel, sturen we jou een factuur voor de aanbetaling, alsmede de algemene voorwaarden. Het bedrag, 25% van totale som pakketkeuze, waarvan 50 euro administratiekosten, kun je zien als een borgsom; jij bewijst dat je serieus op zoek bent naar een stageplek en wij worden verplicht een goede service te leveren.

Mochten wij onverhoopt tóch geen stageplek kunnen vinden binnen de gestelde deadline, dan krijg je de borg (minus deadministratiekosten) volledig teruggestort. Bij de normale gang van zaken verrekenen we de borg (aanbetaling) met het stagepakket. Wanneer jij echter zelf besluit uit de procedure te stappen na borg betaling, houden wij de borg in. Houdt dus rekening met de voorwaarden van deze aanbetaling.

Stage bedrijven

Na de aanbetaling gaan wij direct voor je aan de slag. We selecteren mogelijke werkgevers en benaderen deze met jouw profiel. Deze zoektocht verschilt uiteraard per kandidaat qua tijdsduur. Toch ontvang je meestal binnen anderhalve maand al een stage aanbod, afhankelijk van de opgegeven opleidingseisen en persoonlijke wensen.

Het kan gebeuren dat een aangeboden stage- of afstudeerplaats, niet past bij je opleidingseisen. Dit is geen probleem. StageInDubai.nl biedt je namelijk maximaal 3 passende vacatures aan. Let er wel op dat je persoonlijke wensen altijd aan het begin van de stageprocedure opgeeft! Besluit je om geen van de aangeboden plekken te accepteren, dan stopt onze samenwerking en vindt er geen uitkering van de aanbetaling plaats.

Stage overeenkomst

Het is waarschijnlijker dat je wél voor een aangeboden vacature gaat. Deze stage past namelijk bij de opgegeven opleidingseisen en persoonlijke wensen! Wij organiseren dan een contactmoment met het stagebedrijf waarin je geinterviewd zult worden. Dit is een sollicitatiegesprek in het engels, waarbij jij jezelf kunt bewijzen. Je kunt meteen ook de inhoud van jouw (afstudeer)stage bespreken zodat jijzelf en het bedrijf straks niet voor verrassingen komen te staan. Mocht het bedrijf akkoord gaan en je bent zelf ook enthousiast, wordt er een stageovereenkomst opgesteld. Dit document is een belangrijke factor voor het doorgaan van je periode in het buitenland: zowel het stagebedrijf, jouw stagecoordinator en jijzelf moeten natuurlijk akkoord gaan met de inhoud ervan!

Definitief akkoord

Voor de goedkeuring vanuit je opleiding ben je zelf verantwoordelijk. Je overhandigt de beslissingsbevoegde een versie van de stageovereenkomst en licht deze, voor zover nodig, toe. Zodra hij/zij akkoord geeft, kun jij het contract ondertekenen.

Voorbereidingen/ Vliegticket/ Visum/ Verzekeringen

Zo, de (afstudeer)stageplek is geregeld. Maar je staat nog niet gelijk op jouw stagebestemming! Geen paniek. Afhankelijk van je gekozen pakket helpen wij je bij het regelen van al deze bijkomstigheden.

Zo kunnen wij je assisteren bij het regelen van verzekeringen, vliegticket, contactgegevens van Nederlandse overheden, ga zo maar door. Wist je bijvoorbeeld dat een doorlopende reisverzekering al genoeg is om alle belangrijkste facetten te dekken?

Zo kunnen wij je assisteren bij het regelen van verzekeringen, vliegticket, contactgegevens van Nederlandse overheden, ga zo maar door. Wist je bijvoorbeeld dat een doorlopende reisverzekering al genoeg is om alle belangrijkste facetten te dekken?

Vertrek uit Nederland

Je vertrek komt al in zicht! Geef echter vóór jij je vrienden uitzwaait, de dag en tijd van arriveren door. Alleen dan kunnen onze medewerkers rekening houden met jouw aankomst. Indien je zelf je vlucht hebt geregeld raden wij je aan deze gelijk met onze te delen zodra je vluchtgegevens bekend zijn. Indien wij de vlucht voor je regelen hoeft je niks te doen. Bij bijna elk pakket zit een pick-up service vanaf de luchthaven en kan je je vast verheugen op een warm welkom van een van onze medewerkers.

Aankomst in Dubai!

Na een flinke, maar hopelijk comfortabele reis, kom je aan in Dubai. Helaas sta je nog wel even op het vliegveld; de paspoort- en/of douanecontroles kosten soms veel tijd. Mocht je het fijn vinden kun je kiezen voor de Marhaba service, waarbij je vanaf het moment dat je het vliegtuig uitstapt al opgewacht wordt door een vriendelijke dame/heer die jou begeleidt door alle formaliteiten. Wij staan vervolgens op jou te wachten in de aankomsthal. Je ontvangt dan meteen een welkomspakket en word naar je accomodatie gebracht, indien je deze via ons hebt geregeld.

Eenmaal in Dubai

Waar andere stagebemiddelingsbureaus stoppen, gaan wij verder met onze service. Veel bemiddelingsbureaus zitten zelf in Nederland gevestigd en helpen je alleen bij het regelen van een stageplek en/of woning. Wij niet! Ons kantoor is gevestigd in Dubai en juist daarom kunnen wij meer voor je betekenen. Mocht je ons nodige hebben, wij zijn er altijd! 

Toegang tot de StageInDubai hulplijn 24/7.
Omdat wij zelf in Dubai gevestigd zijn bieden wij elke stagiair 24/7 support. De hulplijn houdt in dat elke stagiair bij moeilijkheden altijd bij ons terecht kan en wij lokaal hulp kunnen bieden.

Toegang tot de StageInDubai studentengroep LinkedIn (for members only)
Daarnaast krijgt elke stagiair toegang tot de StageInDubai studentengroep op LinkedIn. Zo is het gemakkelijk om andere Nederlandse stagiares te ontmoeten die ook in Dubai zitten. Dit is een makkelijke en leuke manier om vrienden te maken en je stageperiode in Dubai plezierig door te brengen. Daarnaast is het altijd fijn om iemand in de buurt te hebben op de plaats van bestemming, aangezien je uit jouw eigen vertrouwde omgeving bent. Bovendien kun je elkaar onderling nog helpen op het gebied van stage- en afstudeeropdrachten, enquetes invullen en eventuele vervolgcarrieres.

Mocht je nog vragen hebben over een van de stappen van onze werkwijze, of een andere vraag hebben, dan horen wij dit natuurlijk graag!