Veronique

Veronique is een master communicatie studente uit België en heeft drie maanden stage gelopen in Dubai.


Mijn beste vriendin is twee jaar geleden verhuisd naar Dubai. Ik ben haar een paar keer gaan bezoeken en was telkens onder de indruk. Niet enkel de werk mogelijkheden maar ook de levensstijl en het aangename klimaat hebben me overtuigd om stage te lopen in Dubai. Ik wist dat Nederland over meer stage bemiddelingsbureau’s beschikte dan België en na enig zoekwerk op het internet kwam ik bij Stage in Dubai.nl terecht.

Ik was zeer sceptisch in het begin en maakte me zorgen over alle verhalen dat ik had gelezen over internet-oplichterij. Ik maakte me ook zorgen over hoe de administratieve regelingen zouden verlopen omtrent verblijf en contracten. Ik heb Stage in Dubai.nl dan ook wel honderden emails gestuurd om te vragen of het allemaal in orde is. Gelukkig hebben ze hun geduld niet verloren en reageerden ze telkens snel op mijn mails. Na enkele Skypegesprekken en de Skype sollicitatie met het stagebedrijf, was ik gerust gesteld en was ik blij dat ik toch de samenwerking was aangegaan. Ik ben zeer blij dat ik contact heb opgenomen met Stage in Dubai.nl. Ik heb enorm genoten van mijn buitenlandse ervaring. Op de luchthaven werd ik ontvangen en naar mijn verblijf gebracht. Ik kon ook altijd bellen als er iets mis was. Zo werd ik meteen geholpen nadat ik een keer was verdwaald of wanneer er iets aan de hand was op mijn verblijfadres. Ook mijn stageplek zelf was aangenaam. De bazen en collega’s waren vriendelijk en motiverend. Ik mocht hen altijd vragen stellen als er iets niet duidelijk was.

Mijn uiteindelijke doel is om na het behalen van mijn master naar het buitenland te vertrekken. Op mijn stageplek heb ik erg veel bijgeleerd op het gebied van social media. Deze ervaring heeft zeker een bijdrage geleverd voor mijn studierichting, mijn persoonlijke ontwikkeling en zal mij ook helpen op gebied van werk mogelijkheden in deze sector. In mijn vrije tijd ga ik graag lopen en had me in Dubai dan ook meteen ingeschreven voor de ‘Color Run’. Doordat mijn beste vriendin hier al woonde leerde ik via haar veel nieuwe mensen kennen. Af en toe spraken we ook af met andere stagiaires via Stage in Dubai of was er een drink met collega’s. Omdat het altijd goed weer is zit je ook vaker buiten dan binnen. Ik denk dat ik hier veel meer activiteiten heb gedaan in mijn stageperiode dan ik doe in een jaar in België.”

 silhouette face woman.jpeg

Veronique

Master communicatie