Sabrina

Onlangs hebben we  een enthousiaste “Interior Design” studente uit Nederland mogen verwelkomen in Dubai. Ze zit in haar tweede studiejaar en is voor haar eerste stage ervaring naar Dubai gekomen.


In mijn zoektocht naar een buitenlandse stageplek, dacht ik in eerste instantie niet meteen aan Dubai. Mede door de economische crisis in veel landen slaagde ik er niet in om zelf een passende stage te vinden. De Verenigde Arabische Emiraten is een land met vrij veel welvaart en ik ging er dan ook vanuit dat het makkelijker zou zijn om hier een stage te vinden.

Na veel afwijzingen van bedrijven, heb ik dan ook besloten om de zoektocht aan Stage in Dubai.nl uit te besteden, die in Dubai gevestigd zijn en de juiste connecties hebben. Ik wil na mijn studie graag in het buitenland werken en het fijne aan een stage in Dubai is, dat ik nu al ervaring opdoe met hoe dingen werken als je een ‘expat’ bent en mijn Engels zal veel verder ontwikkeld zijn als ik terug ben. Ook kan ik wellicht de connecties die ik hier opdoe, gebruiken in de toekomst. Wie weet kom ik hier nog wel een keer terecht!

Voordat ik me had ingeschreven bij Stage in Dubai.nl was ik wel een beetje sceptisch en vroeg me af of het wel wat zou worden. Een vriendin van mij die een stage in Australie zocht, had al eens ervaring met een ander bemiddelingsbureau, die uiteindelijk geen stageplek voor haar hebben kunnen regelen. Toen Stage in Dubai.nl al gauw na mijn aanmelding een geschikt bedrijf had gevonden, was ik natuurlijk helemaal blij.

Eenmaal aangekomen in Dubai werd ik opgevangen op het vliegveld door de staff van Stage in Dubai.nl en werd naar mijn appartement gebracht welke zij voor mij georganiseerd hadden. Ik heb de volgende dag meteen de meiden uit het appartement leren kennen en daar ga ik nu in mijn vrije tijd ook veel mee om! Via hen leer ik ook weer andere mensen kennen. Ook had ik in Nederland al mensen ontmoet die in dezelfde periode als ik stage gingen lopen in Dubai. Ook zijn hun via Stage in Dubai.nl geplaatst.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om de stad te verkennen en om gezellig met vrienden uiteten te gaan. Naast het luxe leventje in Dubai, moet ik natuurlijk ook wel voor mezelf zorgen, zoals koken, wasjes draaien en boodschappen doen. Alhoewel, de boodschappen kan ik ook gratis laten bezorgen, haha! Ik ben nog niet zo heel lang in Dubai, maar Stage in Dubai.nl heeft mij tot nu toe een nieuw thuis, een leuke stageplek en gezellige flatmates opgeleverd!silhouette face woman.jpeg

Sabrina

Interior Design