Melanie

Melanie is een 22-jarige ‘International Business’ studente uit Rotterdam en is een maand geleden naar Dubai gekomen voor een buitenlandse stage.

Ik wilde graag stage lopen in het Midden-Oosten, omdat ik erg benieuwd was naar de verschillende cultuur en manier van zaken doen. De stap om naar Dubai te komen was vrij gemakkelijk, aangezien een van mijn familieleden in Dubai woont. Daarnaast heb ik natuurlijk de nodige research gedaan en hebben verschillende aspecten, zoals de veiligheid en vele bezienswaardigheden van Dubai een grote rol gespeeld bij mijn keuze.

Via Google kwam ik op de site van Stage in Dubai.nl terecht. Ik heb hen ingeschakeld doordat zij ook daadwerkelijk gevestigd zijn in Dubai, in tegenstelling tot overige stagebemiddelingsbureaus. Ik vond het belangrijk dat ik tijdens mijn stage periode ook terecht kon bij het bemiddelingsbureau in geval van nood. Ik werd vanaf het begin duidelijk geïnformeerd over de werkwijze en het gehele proces ging sneller dan verwacht. Nadat zij een stageplaats voor mij hadden gevonden werd ik goed geïnformeerd over het bedrijf, waardoor ik mij kon voorbereiden op het sollicitatie gesprek via Skype.

Ik loop inmiddels al een maand stage bij een online incassobureau en doordat ik al ervaring had binnen de incassowereld in Nederland was dit voor mij ideaal. Zo kan ik mijn eigen ervaringen delen en vergelijken met deze branche in het Midden-Oosten. Stage in Dubai.nl is erg behulpzaam voor mij geweest, zowel vooraf als tijdens mijn stageperiode in Dubai. Wat ik erg leuk vond is dat ik op de eerste dag in Dubai meteen een welkomspakket kreeg  en dat er vooraf al een metrokaart voor mij geregeld was.

Stage lopen in Dubai past bij mijn opleiding door in een compleet andere cultuur werkervaring op te doen en het verschil te beleven tussen het zaken doen in Europa en het Midden-Oosten. Een van mijn leerdoelen is ook om mijn communicatie en marketing skills te verbreden en verbeteren. Daarnaast staat een stage in Dubai natuurlijk goed op mijn CV.

 Sanne-Reusch2.jpg

Melanie

International Business